Сагудай зі скумбрії

0

Робиться з риби «благородної крові»: нельми, омура, кети, сьомги… Я ж спробувала зробити зі звичайної скумбрії. Вийшло просто чудово! А пробувати можна вже через 4 години. Баланс «сіль-спеції-цукор» – ідеальний. Крім того, таке засолювання дуже просте, швидке і не затратне.

Інгредієнти:
На 2 скумбрії (у мене жирненькі, близько 500 г кожна): 3 цибулини, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1/2 олії, 1/2 склянки 9% оцту (у мене яблучний), склянка кип’яченої води, зелень кропу, перець чорний мелений, лавровий листок, коріандр, духм’яний перець, гвоздика.

Приготування:
У свіжої скумбрії відрізати голову і хвіст випатрати, помити, нарізати шматочками.

Змішати оцет, олію, воду (кип’ячену, охолоджену). На дно посудини викладати шар риби, посипавши сіллю, перцем, цукром. Зверху шар цибулі (нарізати півкільцями).

Потім кріп. Посуд заповнити шарами. Додати лавровий листок, запашний перець, гвоздику.

Залити заливкою, поставити в холодильник.

Годинки через 4 можна насолоджуватися смачною рибкою!


 

6 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів