Персиковий пиріг «Ніжність»

0

Інгредієнти:
150 г олії (рафінованої, без запаху), 150 мл нежирної сметани або йогурту, 200 г цукру, 3 яйця, 150 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, на кінчику ножа соди погашеної сметаною, ванільний цукор, персики (у мене персики навпіл з нектаринами), 100 мл абрикосове або персикове варення.

Приготування:
Борошно просіяти з розпушувачем. Яйця збити за допомогою міксера з цукром до світлого кольору. Поступово додати цукор. Збити до пишної маси. Продовжуючи збивання, додати олію. Влити сметану, розмішати. Ввести просіяне борошно з розпушувачем. І наприкінці — соду погашену в 1 ст. л. сметани.


Масу розмішати вінчиком і вилити в прямокутну форму розміром 24х32 см (попередньо застелити її пергаментом та змастити вершковим маслом).


З персиків зняти шкірку (для цього їх слід на декілька секунд занурити в окріп; у мене персики були дуже спілі, тож шкірочка знялася й без термічної обробки). Викласти зверху на тісто півмісяці персиків.

Випікати при температурі 200ºС приблизно 30 хвилин. Готовність пирога визначити дерев’яною паличкою.


Теплий пиріг намастити гарячим варенням.

Окремим рядком: у мене варення не було, тож я збила в кухонному комбайні декілька персиків до пюреподібного стану, додала цукор за смаком та декілька крапель лимонного соку.

Потім всю цю суміш проварила декілька хвилин на вогні. Вийшов неймовірно смачнючий персиковий конфітюр. 

Готовий пиріг повністю охолодити та нарізати порційними шматочками.

10 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів