Курка по-грузинськи «Шкмерулі»

0

Шкмерулі зовні нагадує сациві — тобто, шматки курки в білуватий соусі. Але готується набагато простіше. Ніяких зайвих маніпуляцій і додаткових інгредієнтів і спецій! Тільки той мінімум, який вказаний у рецепті.

Інгредієнти:
Курка вагою 1-1,2 кг (ціла тушка, а не шматочки, це важливо!), 120 мл молока + 100 мл води, головка часнику (5-6 дуже великих зубків або 8-10 середніх), сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, олія.

Приготування:
Цілу тушку курки розрізати по грудях, трохи відбити молоточком по хребту й суглобам, щоб надати їй пласку форму. Посолити, поперчити та натерти хмелі-сунелі з усіх боків. Щедро змастити олією й викласти на сковорідку. Смажити в будь-який звичний для вас спосіб (на конфорці під пресом, з обох боків або в духовці; я смажила на сковорідці).
Подрібнити часник (хоч ножем, хоч через прес).
Зі сковорідки з готовою куркою злити жир. Саму птицю розрізати на порційні шматки й скласти в каструлю.


Воду з молоком довести до кипіння, додати жир зі сковорідки (я не додавала, щоб зменшити калорійність страви), часник і трохи підсолити (пам’ятаємо, що курку ми вже солили!). Залити киплячим соусом курку, дати знову закипіти і вимкнути вогонь.


Дати постояти 5 хвилин (курка моментально вбирає соус, стаючи надзвичайно соковитою та ароматною!)

Окремим рядком: це м’ясо і Грузії їдять без гарніру просто з хлібом, овочами та зеленню. Подають Шкмерулі гарячим. Але, якщо після обіду щось залишиться, поставивши це «щось» у холодильник, наступного дня ви знайдете курку в жельованому соусі, і це буде теж дуже смачно!
 

26 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів