«Так в цьому театрі ще ніколи не грали»

0

22, 25 та 26 березня у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі прем’єра — масштабна вистава «Республіка на колесах», у якій задіяний весь творчий колектив.
П’єса Якова Мамонтова, написана на початку минулого століття, присвячена буремним подіям 1918-1920 років. На маленькій станції Бузанівка виникає самопроголошена республіка зі своїм президентом та міністрами… Автор визначив жанр п’єси як трагікомедію, режисер-постановник, а це художній керівник театру Анатолій Пундик, назвав її «страшносмішною».


«Хоча події п’єси відбуваються сто років тому, вона — про те, що відбувається зараз за вікном. Це гостро актуальна вистава, – розповідає пан Анатолій. – Так в цьому театрі ще ніколи не грали, та й ніколи не виснажувалися так фізично. Імениті поважні актори потом обливалися. Мабуть, ми єдиний мистецький заклад України, який так живо і в такій, я сподіваюся, оригінальній формі реагує на те, що відбувається».
«Республіка на колесах» – джерело колоритних і самобутніх персонажів. І не лише головні, а й другорядні ролі демонструють цікаві характери.

Під час репетиції.
«Мені дуже цікава реакція хмельничан на виставу. Боюся, що багатьом вона може не сподобатися, оскільки там можна побачити себе, – каже режисер. – Ми звикли постійно когось звинувачувати у наших бідах, то євреїв, то комуністів. Наша нація не розвивається, а ходить колами, а все тому, що ми живемо пристрастями, а не розумом. Чекаємо на якогось, хай поганенького, але царя. Ось про це «Республіка на колесах».
Виставу «Республіка на колесах» хмельничани можуть переглянути 22, 25 та 26 березня у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі (вул. Соборна, 60). Початок вистав о 18.30. Телефон каси 65-59-25.

10 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів