Міліція: затриманих вчора псевдоайдарівців відпустили, зброя невідомо чия

0

Хмельницькі правоохоронці відпустили шістьох осіб, у автівках яких вчора, 9 березня, виявили зброю. Ще один чоловік наразі перебуває під вартою, у нього вилучили автомат.
“Учора близько 14 години правоохоронцями здійснено затримання семи осіб, які були у двох автомобілях. Під час огляду транспортних засобів вилучено автомат Калашникова, гранату РГД-5 із запалом, 165 набоїв, пістолет, мисливські ножі та мисливські набої”, – розповідає т.в.о начальника слідчого управління УМВС України у Хмельницькій області Олександр Задачін.
З його слів, усі особи при затриманні представились бійцями добровольчого батальйону “Айдар”, однак документів, які б це підтверджували, при них не було. Відтак, ця інформація поки перевіряється.
“До відома поставлена військова служба правопорядку, вона займається питаннями, які не належать до нашої компетенції”, – зауважив Олександр Задачін.
Як він зазначає, під вартою перебуває одна особа, у якої вилучили автомат, решту відпустили. Ці люди мали при собі документи, вони із різних міст України: Києва, Сум, Одеси, двоє з Хмельниччини. Вони відмовляються від дачі показань, тому невідомо, звідки зброя в автомобілях. Перевіряється інформація, чи не вивезли її із зони АТО.
Наразі за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї зареєстровано кримінальне провадження. Хмельницьким міським здійснюється досудове розслідування за частиною першою статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від трьох до семи років ув’язнення. Якщо підтвердиться інформація, що затриманий справді айдарівець, справу передадуть до військової прокуратури.
 

10 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів