Секрет ідеальної картоплі в «муднирі» для салатів
0Скажу чесно — зварити картоплю для салату, щоб вона була ціленькою, біленькою, смачною та щільною, а не липкою вдається не завжди й ми грішимо на сорт бульби. Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Адже цьому овочу властиво вбирати вологу. Ось і виходить, що він жадібно «перетягує» заправку на себе, а інші інгредієнти залишаються абсолютно сухими. Більше того: при помішуванні картопля часто ламається і частково перетворюється на пюре, позбавляючи тим самим ваш салат апетитного вигляду.
Виправляємо ситуацію
Картоплю перед варінням слід добре помити (бажано обрати бульби приблизно однакового розміру!). Потім скласти її в каструлю й залити ГАРЯЧОЮ водою. Додати 1 ч. л. солі, 2 ч. л. столового оцту, лавровий листок. Потім варити на середньому вогні до готовності.
Що нам дає сіль на початку варіння? Вона не дозволяє картоплі розваритися. А оцет не дає їй потемніти. І нехай вас не лякає специфічний запах оцту, в готовій картоплі немає від нього ані сліду! Крім того, бульби чистяться від шкірочки просто ідеально!
Ось і результат:
А потім її ріднесеньку або у салатик або просто так поїсти з оселедцем чи сальцем.