Болонський пиріг Джеймі Олівера з кукурудзяною крупою і яблуками

0

На те, як готує всесвітньовідомий кухар Джеймі Олівер можна спостерігати безкінечно. Його візитівка — це простота та гармонія смаку. Особливо я у захваті від випічки. Вона завжди виходить вдалою і смакує нереально.
Болонський пиріг — це швидкий десерт. Всі інгредієнти для нього цілком доступні та знайомі, при цьому смак приголомшливий. За принципом приготування, пиріг нагадує нашу шарлотку, але смак, аромати й текстура — зовсім інші. Не лякайтеся такої кількості інгредієнтів, воно того варто, щоб дочитати рецепт до кінця.

Інгредієнти:
100 г кукурудзяної крупи (як для поленти; помол схожий на крупну манку), 200 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, 100 г цукру, 500 мл молока, 3 яйця, 100 г меду, 50 г оливкової олії, будь-які сухофрукти (у мене родзинки та фініки), цукати, 500 г яблук, цедра лимона, цедра апельсину, ванілін.
Для крему: 200 г жирних вершків (33-35%), 1 ст. л. какао, 100 г згущеного молока (все ретельно збити).

Приготування:
В одній мисці змішати цукор, ванілін, кукурудзяну крупу, борошно й панірувальні сухарі.


В іншій ємності з’єднати рідкі інгредієнти: молоко, яйця, мед і оливкову олію.


З’єднайте сухі й рідкі інгредієнти, а також корицю.


Яблука почистити й нарізати великими кубиками, фініки також подрібнити. Ввести сухофрукти, цукати та яблука у тісто, натерти цедру цитрусів.


Перелити суміш у круглу роз’ємну форму (діаметр 20 см). Попередньо дно встелити пергаментом, а бортики змастити вершковим маслом та притрусити сухарями (тісто рідкувати, тож дно форми можна загорнути у фольгу).


Випікати при 180ºС хвилин 40-60. Тут все залежить від духовки, розміру, форми й температури. Готовність перевіряйте шпажкою — вона повинна виходити сухою.

Готовому пирогу дати охолонути в формі повністю, потім вийняти, змастити кремом та посипати цукатами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг можна й не прикрашати кремом. Тоді він досить добре зберігається в плівці протягом декількох днів. А за рахунок щільності, його можна давати дітям у школу або брати на роботу для перекусів.


 

31 Березня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів