Постимо смачно: медові пісні кекси із чорносливом та горіхами

0

Жодного натяку на пісну випічку! Розріз — розкішний, горіхи та чорнослив чудово доповнюють медове тісто. Кекси настільки смачні, що настійно рекомендую випікати одразу дві порції. Тим більше, що вони зберігають свіжість навіть на наступний день (із двох порцій у мене вийшло 28 кексів).

Інгредієнти:
250 мл теплої кип’яченої води, 2 ст. л. меду, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки рафінованої олії без запаху, 2 склянки борошна, ванілін, 1 ч. л. соди (не гасити оцтом!), дрібка солі, волоські горіхи та чорнослив (можна й без них).

Приготування:
В миску вилити теплу воду, додати мед, цукор, ванілін, дрібку солі й олію. Ретельно розмішати. Борошно змішати з содою і просіяти в миску із рідкими інгредієнтами. Перемішати вінчиком до однорідності (тісто має бути без грудочок, трохи рідшим, ніж для оладок).

Додати чорнослив, попередньо запарений окропом та нарізаний шматочками, та подрібнені горіхи.


Розлити у форми для кексів, приблизно на 2/3 висоти (кекси чудово піднімаються).


Випікати при 200ºС до красивого золотавого кольору близько 20 хвилин.


Дати трохи охолонути й посипати цукровою пудрою. 

29 Березня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів