Печиво «Солодкі печериці» – ніжне, розсипчасте, ну просто мегапісочне!
0Чого вартий лише зовнішній вигляд! Ніколи б не подумала, що з такого елементарного набору інгредієнтів може вийти така чудова випічка.
Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 200 г кукурудзяного крохмалю (я використовувала картопляний), 300 г борошна, півпакетика розпушувача (10 г), ванілін, 1ст. л. какао (як обрати якісне, дивіться тут).
Приготування:
Розм’якшене масло ретельно перемішати з цукровою пудрою і ваніліном. Додати яйця, перемішати (я трохи збила міксером). Всипати крохмаль та ретельно вимішати. Коли маса стане однорідною, додати просіяне борошно з розпушувачем і вже руками довести тісто до потрібної консистенції (воно повинно бути щільним, блискучим і легко формуватися).
Від тіста відщипувати невеликий шматочок і скачувати його в кульку розміром із волоський горіх.
Столову ложку какао висипати в невелику чашечку або тарілочку. Зі звичайної пластикової пляшки зняти кришку (горлечко має бути сухим!). «Вмочити» горлечко пляшки в какао й ніби вкрутити його в нашу кульку.
Застелити деко папером для випічки і викласти печериці (деко я нічим не змащувала, а між печивом залишала відстань, адже в процесі випікання воно має збільшитися вдвічі-тричі).
Розігріти духовку до 180ºС і випікати печиво 20-25 хвилин (залежно від потужності вашої духовки).
З цієї кількості тіста у мене вийшло 50 грибочків.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час випікання печериці збільшуються та «відкриваються», тому я б порадила не вкручувати пляшку у кульку надто сильно. Тоді печериці після випікання будуть акуратнішими, ніби «цілими». Принаймні, наступного разу спробую поекспериментувати із формою.