Через «сувеніри» з АТО на Хмельниччині збільшився незаконний обіг зброї

0

Завдяки військовим діям на сході України , злочинний світ отримав нові можливості для розвитку незаконного бізнесу в країні. Незаконний обіг зброї на Хмельниччині  збільшився через незаконне переміщення із району проведення антитерористичної операції. Усі привезені «сувеніри» є нелегальними. За 2015-2016 роки  з незаконного обігу вилучили 2 ручних гранатомети, 2 автомати Калашникова, вибуховий пристрій, 6 пістолетів, 34 гранати, 1,4 кг вибухівки, а також близько 9,5 тисяч набоїв різного калібру.  

Так, наприклад, минулого року затримали групу псевдоайдарівців, які підозрювались у вчиненні розбійних нападів на території Луганської області під виглядом бійців батальйону. У затриманих вилучили вогнепальну та холодну  зброю, гранату та набої різного калібру.

На залізничному вокзалі Хмельницького «попався»  військовослужбовець полку спецпризначення, який  вивіз із зони АТО засоби ураження. Він намагався доправити два  гранатомети  і п’ять  гранат на Сумщину. У помешканні військовослужбовця під час обшуку знайшли ще дві гранати та  понад 300 набоїв  різного калібру.

Багатим на дорослі іграшки виявився і початок 2016 року. Взимку правоохоронці затримали військовослужбовця, який, повертаючись із зони АТО, віз боєприпаси. У його речах було два споряджені магазини до автомата АК-74 і набої. 

А у лютому затримали осіб, які нібито займались волонтерською діяльністю. Під час обшуку в них знайшли 3 елекродетонатори, 2 гранати РГД, два пістолети і револьвер, 2 димові міни, 5 сигнальних ракет, штик-ножі армійського зразка, а також  близько 1200 набоїв різного калібру.  До ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

В прес-групі  УСБУ у Хмельницькій області попереджаються, що уся нелегальна зброя рано чи пізно  іде на «чорний ринок» і  може стати серйозною проблемою для суспільства.  

Кримінальний Кодекс України передбачає покарання за незаконне зберігання, придбання, перевезення,  виготовлення зброї у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Проте, якщо особа добровільно здасть зброю у правоохоронні органи вона звільняється від покарання.

В Управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області діє телефонна лінія  довіри: (0382) 65-12-57. Ця пряма лінія призначена для конфіденційних звернень  з питань, що стосуються  підготовки або скоєння особливо небезпечних злочинів із застосуванням зброї та вибухівки, незаконним зберіганням засобів ураження.

Читайте також: Самозахист чи розвага або Про зброю у Хмельницькому
 

25 Березня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів