Коврижка морквяно-яблучна — проста випічка для свята та буднів
0Це просто «чумова» ковриженція! Я і раніше була небайдужою до випічки з моркви чи гарбуза, а після цього рецепту взагалі закохалася у неї. Поєднання інгредієнтів просто запаморочливе, а аромат під час випічки просто зносить дах. А ще її можна готувати у декількох варіантах, щоразу отримуючи новий смак.
Інгредієнти:
Півсклянки вівсяного борошна (або розмелених вівсяних пластівців), склянка пшеничного борошна, склянка яблучного пюре (натерти яблука на дрібній тертці як для дерунів), півсяклянки моркви (натертої на дрібній тертці), 2 яйця, 2 ст. л. олії, 50 г масла вершкового, півсклянки молока, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. меду, 30 г кокосової стружки, півсклянки волоських горіхів, 0,5 ч. л. меленої кориці, 0,5 ч. л. соди + 0,5 ч. л. розпушувача, сіль за смаком.
Приготування:
Моркву почистити й натерти на дрібній тертці. Змішати яблучне пюре, моркву, молоко, цукор, сіль, яйця, олію і розтоплене масло.
В окремій мисці змішати два види борошна, розпушувач, соду і корицю.
Додати сухі інгредієнти в яблучно-морквяну суміш. Наприкінці всипати подрібнені волоські горіхи.
Наповнити форму тістом (у мене квадратна 24х24 см встелена пергаментом та змащена вершковим маслом) і відправити в заздалегідь розігріту духовку.
Випікати до готовності приблизно 40-50 хвилин при температурі 190ºС.
Охолодити, посипати цукровою пудрою.
Я вирішила коврижку зробити ошатнішою, тож після охолодження розрізала її на два коржі.
Перемастила кремом зі збитих вершків (33%)+згущене молоко+ванілін.
Зверху коврижку покрила айсінгом (на 2 білка 250 г цукрової пудри та 1 ч. л. лимонної кислоти) і полила шоколадним топінгом.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: будьте обережними, оскільки така випічка має властивість бути трохи липкою, тому акуратно й не поспішаючи виймайте її з форми, щоб не пошкодити. Дайте охолонути коврижці повністю й лише після цього розрізайте навпіл.