Риба в цибуляному клярі
0Я готувала рибку путасу. Але в такий спосіб можна смажити скумбрію, хек чи мінтай. Кляр хоча й простий, але дуже смачний. Цибуля дає свій неповторний аромат та дарує неймовірну соковитість рибі.
Інгредієнти:
500 г риби, яйце, велика цибулина, 2 ст. л. сметани, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, приправа для риби.
Приготувати:
Рибу посолити та поперчити. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
Приготувати кляр: цибулину подрібнити блендером (можна натерти на тертці). Додати яйце, сметану, борошно, перець за смаком і добре збити вінчиком.
Шматочки риби покласти в кляр і дати хвилин 5-10 постояти. Розігріти сковорідку з олією й обсмажити рибку в клярі з обох боків на маленькому вогні під кришкою.
Подавати до картоплі пюре чи рису. Декорувати лимоном.