Святкуємо Масляну: оладки на дріжджах і сироватці «З добрим ранком!»

0

Після приготування домашнього маскарпоне у мене залишилася «безхозна» сироватка, тож довелося терміново вигадувати спосіб її утилізації. А що може бути краще, ніж спокусливий ванільний аромат смажених оладок у вихідний день зранку? Мої домашні прокидалися і бігли на цей запах як у рекламі кави «Нескафе»:)) Не розчарував і зовнішній вигляд старви: оладки виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними!

Інгредієнти:
250 мл сироватки (молока, води), 3 ч. л. сухих дріжджів або 10 г свіжих, 2-3 ст. л. цукру, пакетик ванільного цукру, 0,25 ч. л. солі, яйце (можна два), 1 ст. л. олії, 280 г борошна.

Приготування:
Дріжджі розмішати з цукром, влити теплу сироватку, перемішати, додати інші складові й поставити на ніч у холодильник (у мене тісто простояло рівно 9 годин). Вранці суміш перемішати. Можна в цей момент додати яблука, тільки не терти, а нарізати (я додала родзинки). Смажити оладки як завжди, на олії.
Оладки не дуже солодкі. Тому за бажанням можна додати ще цукру. Я подавала із полуничним пюре (у мене знайшлося заморожене в морозильній камері) та посипала цукровою пудрою.

Можна їсти такі оладки з медом, варенням, сметаною або згущеним молоком.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей рецепт – «чарівна паличка» для господинь. Адже звечора слід замішати всі інгредієнти, а зранку швиденько підсмажити. І смачний ситний сніданок готовий! 

6 Березня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів