Свинина «Черешневий сад»
0Поєднання м’яса з ягодами й фруктами, та ще й з легкою ноткою кориці є екзотикою. До речі, ви можете використовувати не лише черешню, але й вишню, смородину, малину й навіть полуницю. Рецепт стане у нагоді, коли треба швидко утилізувати заморожені ягоди з морозиловки.
Для приготування м’яса з черешнею найкраще брати свинину – кислота, яка міститься в ягодах, трохи розм’якшує її волокна, в результаті страва виходить дуже ніжною, м’якенькою й соковитою.
Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки, 0,5 кг замороженої черешні (або вишні, малини, смородини, порічок тощо), 0,5 склянки сухого вина, 250 мл вершків, 2 цибулини, сіль, перець, дрібка кориці, дрібка меленого імбиру.
Приготування:
Вирізку нарізати у вигляді стейків, але трішки тонше, посолити й поперчити.
Обсмажити на сковорідці до рум’яної скоринки.
Цибулю нарізати кільцями й викласти товстим шаром у керамічну форму.
На цибулю викласти смажену свинину.
Зверху — черешню (можна не розморожувати, але у мене трішки підтанула).
Влити вершки, вино, посипати корицею та меленим імбиром і закрити форму фольгою. Поставити в духовку при 200ºС на 45-50 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування зняти фольгу й продовжити запікати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Його хочеться вимакувати хлібчиком до останньої краплини. Поєднання черешні та кориці просто чудове, але дуже важливо не «переборщити» з цією спецією. Принцип «кашу маслом не зіпсуєш» тут недоречний:)