Закуска: оселедець зі смородиною
0Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Вперше коли я її готувала була здивована цим поєднанням, а нині вона одна з моїх улюблених. Чудово підходить для святкового столу, але можна такою стравою порадувати сім’ю і в будні. Подавати закуску можна порційно або в одному салатнику, прикрасивши ягодами смородини й зеленню. А ще дуже смачно викласти її на чорний хліб і вживати як бутерброди.
Інгредієнти:
250 г філе слабосоленого оселедця (я беру завжди цілого оселедця й сама чищу, як на мене така риба смакує краще та набагато якісніша, ніж її чищені «співродичі»), 150 мл сметани, велика солодка червона цибулина, 100 мл рубленого кропу (не обов’язково), 1-2 ч. л. меду, 150 г замороженої чорної смородини, чорний перець.
Приготування:
Дрібно нарізати солодку цибулю.
Змішати сметану з медом, чорним перцем, цибулею і кропом, додати чорну смородину й перемішати (ягоди злегка придавити ложкою).
Порізати оселедець невеликими шматочками й додати до основної маси.
Перемішати й поставити на 12 годин у холодильник.
Готову закуску перемішати ще раз і викласти в креманки (салатницю), прикрасити зеленню та ягодами.
Подавати з чорним хлібом або вареною картоплею.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачна страва. Влітку цілком можна використовувати свіжу смородину, але морожена мені подобається більше. До кінця я їй не даю розтанути й заморожений сік надає закусці особливої родзинки.