Булочки-завитушки з грушами, корицею та апельсиновою глазур’ю
0Булочки «Сіннабон» стали настільки популярними, що вже є традиційними для 54 країн світу. Проте класичний рецепт цієї випічки передбачає лише корицю та солодку помадку із м’якого крем-сиру. Нам же експериментувати ніхто не забороняє, тому між завитками можна покласти будь-яку начинку. Інгредієнти розраховані на форму 24 см в діаметрі, але мене настільки заінтригував цей рецепт, що я одразу ж збільшила всі складові удвічі. В результаті у мене вийшло одне велике кругле деко та невеличке квадратне.
Інгредієнти:
Тісто: 150 г молока, 1 ч. л. з гіркою сухих дріжджів, 120 г цукру, 80 г вершкового масла, 2 яйця, 2,5 склянки борошна, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. кориці, ванілін.
Начинка: 2 ст. л. вершкового масла (розтопити), 2 ч. л. кориці, 2-3 ст. л. цукру, 2 великі груші (почистити і нарізати дрібними шматочками).
Глазур: 3 ст. л. вершкового масла, 3-4 ст. л. цукру, 5-6 ст. л. згущеного молока, 50 мл вершків (можна молоко), сік і цедра одного невеликого апельсина, ваніль, дрібка солі.
Приготування:
Замішати дріжджове тісто: спочатку з дріжджів, молока, дрібки цукру та жмені борошна приготувати опару. Відставити на 15-20 хвилин, щоб розпочався процес бродіння. Потім збити яйця з цукром, додати розтоплене масло, сіль, корицю, ванілін та влити опару. Поступово просіяти борошно, замісити тісто й поставити його підніматися на 30 хвилин (я відставила на годину). Духовку розігріти до 180ºС.
Сформувати з тіста прямокутник і розкачати його тонко качалкою (якщо потрібно підсипати на стіл борошно, щоб тісто не прилипало). Заготовку змастити вершковим маслом.
Посипати корицею, цукром і розкласти дрібно нарізану грушу.
Обережно згорнути все в рулет.
Нарізати рулет шматочками приблизно по 6 см завдовжки. Викласти булочки у форму для випічки (стелену пергаментом та змащену маслом).
Випікати приблизно 25-30 хвилин до зарум’янювання.
Поки печуться булочки приготувати глазур: всі складові покласти в каструльку і варити при постійному помішуванні до появи бульбашок. Як тільки пішло активне бурління, варити ще 2 хвилини й відставити охолоджуватися.
Як тільки булочки будуть готові, дати їм трохи охолонути й полити глазур’ю.
Окремим рядком: тісто просто неймовірне! Навіть на третій день булочки залишаються свіжими, м’якенькими та абсолютно не черствіють. На окремі дифірамби заслуговує апельсинова глазур. У мене її вийшло так багато, що я потім ще поливала нею булочки на тарілці як соусом. До речі, завитушки смачні у холодному вигляді, але якщо нагріти їх протягом хвилинки у мікрохвильовці, то аромат та смак ще більше відкриваються.