Курячий салат із грушею, фініками та фетою
0Знайшла цей рецептик й одразу зацікавилася — дуже вже поєднання продуктів чудове. Приготувала й закохалася! Думаю, що його і на святковий стіл поставити не соромно. Це дуже смачно і дуже просто. Рекомендую!
Інгредієнти:
200 г сиру фета (можна і бринзу, але з фетою салат ніжніший), 100 г фініків, велика груша, пучок зеленого салату, 300 г вареного курячого філе, базилік.
Для заправки: 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ч. л. меду (краще гречаного — він ароматніший), 2 зубки часнику, мелений перець, сіль.
Приготування:
З фініків видалити кісточки й нарізати їх довгенькими смужками. Грушу почистити від шкірки, видалити сердцевинку з насінням і нарізати крупними, але тонкими скибочками.
На тарілки розкласти салат, краще його порвати руками.
Зверху викласти шматочки вареної курки.
Потім — кубики фети.
Розкласти на салат фініки та грушу.
Приготувати заправку: змішати олію, винний оцет, мед. Вичавити часник через прес. Поперчити. Солити обережно, оскільки сир фета досить солоний.
Полити заправкою салат, прикрасити листочками базиліку.
Перед подачею всі інгредієнти перемішати.