Як правильно нарізати кавун?
0Хтось із вас може сказати, що він кавун не ріже, а розбиває об коліно (голову, землю), а потім їсть ложкою. Спосіб, звісно, швидкий, але результат непередбачуваний. Я ж пропоную спосіб нарізати кавун акуратними часточками. Все дуже легко, а головне, симпатично. Про всяк випадок нагадаю, що спочатку кавун треба добре помити (можна навіть із милом й обполоснути кип’яченою водою). Ніж для різання теж повинен бути чистим. Так ми вбережемо себе і своїх близьких від різних мікроорганізмів, які люблять соковиту і солодку кавунову м’якоть не менше за нас.
Ріжемо кавун поперек на дві половинки. Кладемо половинку м’якоттю донизу на обробну дошку. Потім нарізаємо поперек дольками 1,5-2 см завширшки.
Робимо ножем паралельні надрізи (ніби ріжемо цибулю).
Потім надіти на кавун глибоку миску й, тримаючись за обробну дошку, перевернути.
Нарізаний в такий спосіб кавун чудово підійде для вечірки та пікніка.