Кабачкові кекси з куркою та сулугуні
0В оригінальному рецепті замість курки використовувалася ковбаса. Але я противник цього продукту, тому переробила його під себе. Ви ж можете сміливо експериментувати із інгредієнтами, використовуючи шинку, балик, гриби. Та й сир, гадаю, підійде будь-який.
Інгредієнти:
1 кг кабачків (у мене молоденькі цукіні, тож шкірку я не знімала), 1,5 склянки борошна, 4 яйця, 3 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. цукру, сіль, перець, карі, 300 г курячого філе, 150 г сиру сулугуні.
Приготування:
Кабачок натерти на тертці (мені стало шкода свій манікюр, тому я скористалася кухонним комбайном), посолити-перемішати і залишити на ситі, щоб стекла зайва рідина.
Потім добре відтиснути. Змішати борошно, яйця, розпушувач, цукор, перець, карі. Куряче філе та сир сулугуні нарізати кубиками.
Відправити до борошняно-яєчної маси. Додати кабачок, перемішати.
Формочки для кексів змастити олією та присипати панірувальними сухарями (якщо випікатимете в силіконових формочках, то цей етап можна пропустити). Вилити кабачкове тісто.
Випікати при 210-215ºС 15-20 хвилин, до рум’янцю.
Окремим рядком: із цієї порції у мене вийшло 24 кексики. Дуже зручно брати їх із собою на дачу, в дорогу, на пікнік. Якщо ж у вас не має формочок для кексів, то тісто можна одразу вилити у велику форму і спекти таку собі а-ля запіканку. А потім нарізати вже її на порції.