На Хмельниччині зареєстрували 175 ВІЛ-інфікованих дітей – vsim.ua

0

За чотири місяці цього року в області зареєстрували  51 нових випадків ВІЛ-інфекції. Під диспансерний нагляд взяли 17 дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької облдержадміністрації. 

Станом на 1 травня на обліку ВІЛ-інфікованих перебуває 2017 осіб, у тому числі 632 хворих на СНІД. З усього числа ВІЛ-інфікованих – 175 дітей, з них з підтвердженим діагнозом ВІЛ-інфекція – 50. 46 дітям встановили діагноз «СНІД». Померло від СНІДу за 4 місяці поточного року – 29 людей.

Нагадаємо, що 15 травня відзначається Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу. Саме тому вчора, 12 травня, на майданчику біля парку Шевченка відбулася акція, присвячена цьому дню. Всі бажаючі мали змогу отримати просвітницьку літературу, безкоштовно пройти тестування на ВІЛ-інфекцію та виміряти артеріальний тиск.

Перший випадок ВІЛ-інфекції в Хмельницькій області був виявлений на початку 1996 року і на сьогодні службою СНІДу офіційно зареєстровано 4332 ВІЛ-інфікованих громадян, в тому числі 1291 випадок СНІДу та 619 смертей від захворювань, зумовлених СНІДом.

 

 

13 Травня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів